Annons
Nöje

"Sin City" får uppföljare

Nöje • Publicerad 24 maj 2005
Clive Owen och Benicio Del Toro gör två av huvudrollerna i den stiliserade "Sin City".bild: SF
Clive Owen och Benicio Del Toro gör två av huvudrollerna i den stiliserade "Sin City".bild: SFFoto: 

Redan innan "Sin city" har haft premiär i de flesta länder, står det klart att den kommer att få en fortsättning. "Sin City 2" kommer att spelas in inom 18 månader.

Clive Owen, regissören Roberto Rodriguez, författaren/serietecknaren Frank Miller och skådiskollegorna Mickey Rourke, Benicio del Toro, Jessica Alba och Brittany Murphy var på plats i Cannes när "Sin City" premiärvisades. Filmen bygger på Frank Millers serieböcker om livet i den brutala och korrumperade staden Sin City. Det är en värld med tuffa män och fala kvinnor, och det finns de som kallat den sexistisk.

Annons

– Jag är ju kille, och när jag började skriva och teckna "Sin City" fanns det tre saker jag ville ha med: tuffa killar, lättklädda tjejer och klassiska bilar. Och så blev det, förklarar Frank Miller.

Både den tecknade serien och filmen är oerhört våldsamma, även om det är ett stiliserat våld.

– Ända sedan "Iliaden" har författare använt våld för att berätta historier. Och jag tror inte på det där med att våld föder våld. Se på Japan. De gör världens mest våldsamma filmer men det är säkert att gå på gatorna där, säger Frank Miller.

Den som blivit mest uppmärksammad för sin roll i "Sin City" är Mickey Rourke. När han blir tillfrågad om vilka synder han har begått, svarar han:

– Det är så många att jag måste få tid på mig att tänka över det. (TT Spektra)

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons