Annons
Nöje

Stellan Skarsgård tar plats på piratskeppet

Nöje • Publicerad 26 januari 2005
Johnny Depp i "Pirates of the Caribbean: Svarta pärlans förbannelse". bild: Pressens bild
Johnny Depp i "Pirates of the Caribbean: Svarta pärlans förbannelse". bild: Pressens bildFoto: 

Stellan Skarsgård gör en av de ledande rollerna i de två uppföljarna till "Pirates of the Caribbean". Han ska spela pappa till Orlando Blooms karaktär.

"Pirates of the Caribbean: Svarta pärlans förbannelse" blev till mångas förvåning en av 2003 års största biosuccéer världen över. Den blev också en stor kritikerframgång. Inte minst var det Johnny Depp i rollen som piratkaptenen Jack Sparrow som vann kritikernas gillande.

Annons

Och nu är det alltså dags för inte bara en utan två uppföljare. Gore Verbinski, som regisserade den första filmen, gör även dessa. Johnny Depp, Orlando Bloom och Keira Knightley återkommer i sina roller.

– Det är väldigt mycket folk med, men vilka alla andra är vet jag inte än. Inspelningen börjar i Los Angeles den 28 februari och vi kommer att hålla på där runt en månad. Sedan fortsätter vi i höst, och då är inspelningen förlagd till Bahamas, säger Skarsgård. – Så fort det blivit klart med mitt arbetstillstånd åker jag över till USA. Det ska ju provas kostymer och sådant innan inspelningen kan dra igång.

Han vet ännu inte om man kommer att spela in båda filmerna samtidigt, eller om del tre filmas först när tvåan är klar.

– Jag har bara fått manuset till tvåan ännu. Jag tror att de fortfarande sitter och skriver på del tre.

Eftersom han spelar pappa till den karaktär som spelas av Orlando Bloom, kommer Skarsgård självfallet att ha en rad scener mot denne. Han kommer även att ha en del scener med Johnny Depp. Den senares karaktär har även han fått en far i filmen. Den rollen sägs ha gått till Keith Richards, gitarristen i Rolling Stones, som Depp hämtade inspiration ifrån när han förberedde den första filmen.

Även om en stor del av handlingen kommer att utspelas till sjöss, kommer Skarsgård inte att tvingas filma ute på öppet hav. – Nej, de scenerna kommer att tas i stora tankar på Bahamas, ungefär som vi filmade alla vattenscener när jag gjorde "Deep blue sea" i Mexiko.

Ingen av piratfilmerna kommer att få premiär förrän nästa år. Innan dess får vi se Skarsgård i den isländska vikingafilmen "Beowulf & Grendel", där han spelar mot bland andra Gerard Butler, just nu bioaktuell i "Fantomen på operan". (TT Spektra)

Gunnar Rehlin

film
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons