Annons
Nyheter

Anställda varslades via förinspelad video

Arbete • Publicerad 14 januari 2022
130 anställda varslades via en förinspelad video i Hässleholm. Arkivbild.
130 anställda varslades via en förinspelad video i Hässleholm. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

På Bergendahls Food i Hässleholm fick 130 anställda ett chockartat besked på torsdagen – på ett oväntat sätt. En länk till en förinspelad video mejlades ut till personalen där de meddelades om att de skulle varslas om uppsägning, rapporterar Norra Skåne.

– Vi fick inte möjlighet att ställa några frågor, så fort filmen var slut släcktes skärmen bara ner, säger en anställd, som vill vara anonym, till tidningen.

Annons

Dagab tog över företaget förra hösten och sedan dess har många anställda väntat på ett besked. Att varsel skulle ske i denna utsträckning var däremot oväntat.

Marie Svaton, Dagabs kommunikationschef, säger till Norra Skåne att företaget valde att informera de anställda digitalt på grund av covid. Att det skedde via en förinspelad film i stället för via ett digitalt möte berodde på att budskapet var så viktigt, enligt Dagab.

Rättad: I en tidigare version var det otydligt att det handlade om varsel om uppsägningar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons