Annons
Nyheter

14 miljoner stadsbor ska testas – på två dagar

Kina • Publicerad 9 januari 2022
En kvinna testas för covid-19 i Tianjin i Kina. Arkivbild.
En kvinna testas för covid-19 i Tianjin i Kina. Arkivbild.Foto: Zhao Zishuo/AP/TT

Den kinesiska hamnstaden Tianjin har börjat masstesta sina 14 miljoner invånare för covid-19. Åtgärden vidtas sedan minst 20 nya fall upptäckts de senaste dagarna, varav många kopplas till ett fritidshem. Minst två personer bar på virusvarianten omikron.

Testningen ska genomföras under två dagar och under tiden uppmanas Tianjinborna att hålla sig nära eller i hemmet, rapporterar statliga medier.

Annons

Kina har intensifierat sin nolltoleransstrategi mot covid-19 inför vinter-OS, som inleds den 4 februari i Peking. Med höghastighetståg är det mindre än en timmes resa mellan Tianjin och Peking.

I två andra städer, Xian och Yuzhou, har miljontals människor isolerats i sina hem. Men där är virusutbrotten större. Staden Zhengzhou, en provinshuvudstad sju mil norr om Yuzhou, genomför också masstester och stänger skolor från och med måndag.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons