17 år på flykt – upptäckt av drönare

Kina • Publicerad 1 oktober 2019
Med hjälp av drönare har kinesisk polis gripit en man som varit på rymmen i 17 år. Arkivbild.
Med hjälp av drönare har kinesisk polis gripit en man som varit på rymmen i 17 år. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

För 17 år sedan flydde en nu 63-årig man från ett arbetsläger i den kinesiska provinsen Sichuan. Med hjälp av en drönare har han nu gripits.

I början av september fick polisen ett tips om att rymlingen befann sig i närheten av sin hemstad i provinsen Yunnan. Men den besvärliga terrängen gjorde att det var svårt att söka i området.

Polisen skickade då upp en drönare och upptäckte att mannen gömde sig i en grotta i bergen. Han kunde sedan gripas, rapporterar som hänvisar till statliga China News Service.

63-åringen ska ha haft svårt att svara på polisens frågor eftersom han inte hade talat med någon på flera år, enligt China News Service.

Orsaken till att mannen fängslades var att han fällts för människohandel med kvinnor och barn, enligt lokala poliskällor.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.