Annons
Nyheter

18-åring åker med Bezos till rymden

Rymden • Publicerad 16 juli 2021
18-årige Oliver Daemen kommer att bli den yngsta personen att åka till rymden.
18-årige Oliver Daemen kommer att bli den yngsta personen att åka till rymden.Foto: Familjen Daemen/AP/TT

Den anonyma person som har ropat in en biljett till Amazongrundaren Jeff Bezos rymdfärd för 28 miljoner dollar kommer inte att följa med på resan den 20 juli. Orsaken till avhoppet beskrivs vara kopplat till personens schema, enligt Bezos företag Blue Origin. Personen uppges planera att åka med på en framtida rymdfärd.

I stället kommer 18-årige Oliver Daemen att ta den lediga platsen. Han blir Blue Origins första betalande resenär – på farkosten New Shepards första bemannade rymdfärd.

Annons

– Han var med i auktionen och hade säkrat en plats till resa nummer två. Vi flyttade upp honom när platsen på den första resan blev tillgänglig, säger en talesperson för Blue Origin till CNN.

– Vi avslöjar inte hur mycket han har betalat.

En källa med insyn uppger att 18-åringens rymdbiljett har betalats av pappan Joes Daemen, som är chef för ett investmentbolag baserat i Nederländerna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons