Nyheter

19 personer omkom i septembertrafiken

Olyckor Artikeln publicerades

I september omkom 19 personer i vägtrafiken i Sverige, enligt preliminär statistik från Transportstyrelsen. Det är två färre omkomna jämfört med september för ett år sedan.

1 250 personer skadades i trafiken under månaden, varav 142 svårt och 1 108 lindrigt.

Singelolyckor var den vanligaste olyckstypen när det gäller omkomna, följt av korsningsolyckor. De allra flesta, elva personer, har suttit i personbilar, tre har färdats på motorcykel, två i lastbil och två i övriga fordon.

Under de senaste tolv månaderna har 269 personer omkommit i vägtrafiken, vilket är i nivå med medelvärdet från de tidigare fyra tolvmånadersperioderna.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.