Nyheter

23 nya dödsfall med covid-19

Coronaviruset • Publicerad 8 juni 2021
Ytterligare 23 dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats, meddelar Folkhälsomyndigheten. Arkivbild.
Ytterligare 23 dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats, meddelar Folkhälsomyndigheten. Arkivbild.Foto: Amir Nabizadeh/TT

Ytterligare 23 dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats, meddelar Folkhälsomyndigheten. Därmed har totalt 14 546 smittade personer avlidit i Sverige.

Hittills har 1 080 733 personer i Sverige bekräftats smittade med covid-19.

Samtidigt fortsätter vaccineringarna i landet. Fram till nu har 3 969 401 personer fått åtminstone en dos, baserat på vad regionerna har rapporterat in till det nationella vaccinationsregistret. Det motsvarar 48,5 procent av den vuxna befolkningen.

Av dessa har 1 869 568 fått två doser, motsvarande 22,8 procent.

De nytillkomna dödsfallen i Folkhälsomyndighetens statistik har i de flesta fall inträffat flera dagar tidigare, och de dödsfall som inträffat i närtid finns inte med på grund av eftersläpning i rapporteringen. Detta innebär att uppdateringen visar inrapporterade dödstal, inte dödstalet för just den dagen.

Rättad: En tidigare version av texten angav fel antal personer som har vaccinerats.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.