Annons
Nyheter

28-årig man döms för mord i Trollhättan

En 28-årig man döms till tolv års fängelse för knivmordet på en man i Trollhättan i vintras.
Brott • Publicerad 9 juli 2021
Man döms för mord i Trollhättan. Arkivbild.
Man döms för mord i Trollhättan. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

I slutet av februari knivhöggs en man i 35-årsåldern i en bostad i Trollhättan. Mannen avled av sina skador. Mordet ska ha sin bakgrund i ett bråk om pengar till droger, skriver lokala medier.

Den 28-årige mannen, som greps samma natt, nekar till brott och hävdar att han handlat i nödvärn efter att han blivit attackerad av offret.

Annons

– Jag hör hur han ropar mitt namn och skriker "kom ut ska jag döda dig", sade 28-åringen under rättegången, enligt TTELA.

Men enligt Vänersborgs tingsrätt handlar det inte om nödvärn då 28-åringen valt att gå ut och möta offret trots att han visste att denne var knivbeväpnad. Vidare anser tingsrätten att han haft uppsåt att beröva honom livet när han stack honom kraftigt i hjärtat.

Samtidigt finns det förmildrande omständigheter, enligt domen. 28-åringen hade tidigare samma kväll knivskurits i handen av offret. Tingsrätten liknar också mordet vid en duell, vilket gjort de båda männen förberedda på att den andre kunde hugga tillbaka.

Mannen döms till tolv års fängelse för mordet och flera tidigare begångna brott, enligt TTELA.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons