Annons
Nyheter

30 000 i belöning för tips om stenkastare

Brott • Publicerad 3 augusti 2021
Polisen hårdbevakar E65 där någon eller flera personer under över en månad har kastat stenar mot danskregistrerade fordon. Arkivbild.
Polisen hårdbevakar E65 där någon eller flera personer under över en månad har kastat stenar mot danskregistrerade fordon. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Hittills har 117 anmälningar gjorts om stenkastning mot bilar på E65 i Skåne. Nu har en belöning på 30 000 kronor utlovats till den som hjälper polisen att hitta stenkastarna, rapporterar P4 Malmöhus.

Pengarna kommer från privatpersoner, och har ingen koppling till polisens utredning.

Annons

– Det är ovanligt för vår del, men detta är ju också en mycket ovanlig händelsekedja, säger Ewa-Gun Westford, polisens presstalesperson, till radion.

Insatsen mot stenkastningen mot danskregistrerade bilar har pågått i över en månad. Men trots att polisen patrullerar längs hela vägen och söker med drönare efter gärningsmän har ingen gripits.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons