Annons
Nyheter

Man häktad efter skjutning i Luleå

En 32-årig man har häktats av Luleå tingsrätt, misstänkt för att ha mördat en 25-årig kvinna.
Brott • Publicerad 3 augusti 2021
Kvinnan hittades död utomhus i fredags. Arkivbild.
Kvinnan hittades död utomhus i fredags. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen larmades vid 22-tiden i fredags av boende i området Notviken, sedan de hört höga smällar som lät som skott. I närheten av en badplats hittades den ihjälskjutna kvinnan.

Morgonen efter anhölls 32-åringen, på sannolika skäl misstänkt för mord. Och på tisdagseftermiddagen beslöt tingsrätten att häkta honom.

Annons

– Misstankarna mot 32-åringen har stärkts under anhållningstiden, men jag kan inte gå in på omständigheterna. Han är häktad på sannolika skäl, en högre grad av misstanke. Utredningsläget är relativt gott, men det säger inte särskilt mycket om hur det kommer att arta sig i framtiden, säger Jonas Fjellström.

Var bekanta

Enligt uppgifter till flera medier kan mordet vara kopplat till kriminella kretsar i Stockholm. Fjellström vill dock inte kommentera de uppgifterna.

– Jag har läst det i tidningen, men det är inget jag vill bekräfta eller förneka. Den häktade är sedan tidigare känd av polisen. Han dömdes så sent som för en månad sedan till över två års fängelse för bland annat grov misshandel.

TT: Kände offret och den misstänkte varandra?

– De var inte obekanta för varandra. Däremot så hade de, så vitt känt, ingen nära relation, svarar Fjellström.

TT: Har en pistol hittats?

– Jag kan varken bekräfta eller dementera.

TT: Enligt vittnesuppgifter hördes flera bilar köra från brottsplatsen och en bil hittades senare utbränd. Kan flera personer vara inblandade i mordet?

– En utbränd bil har hittats och naturligtvis undersöker vi den kan vara kopplad till händelsen. Att flera kan vara inblandade är något som vi alltid tittar på. Om vi tror att flera personer är inblandade är inget jag kan kommentera.

Inte nödvändigtvis skytten

I en intervju med Norrbottens-Kuriren får Fjellström frågan om han ser den häktade som skytten.

Annons

– Att han nu är häktad betyder inte automatiskt att han är skytten, svarar Fjellström.

32-åringen är häktad till den 31 augusti, men Jonas Fjellström är säker på att utredningen inte kommer att vara klar då.

– Det finns ingen utredning av ett allvarligt brott som är klar på en månad. Bara dna-analyserna tar tre till fyra, ibland sex, månader.

32-åringen nekar till anklagelserna om mord.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons