Annons
Nyheter

35 migranter hittade i lastbil – en gripen

Österrike • Publicerad 6 april 2023
En lastbil åker in i Österrike från Slovakien. Lastbilen har ingenting med artikeln att göra. Arkivbild.
En lastbil åker in i Österrike från Slovakien. Lastbilen har ingenting med artikeln att göra. Arkivbild.Foto: Theresa Wey

En 68-årig turkisk man har gripits av österrikisk polis för att ha smugglat 35 migranter i en lastbil. Migranterna har överlevt resan men det är oklart hur de mår.

Det var vid lunchtid på onsdagen som chauffören svängde ut på fel sida av en motorväg i södra Österrike. Automatiska spikmattor punkterade då den polsk-registrerade lastbilens däck, varpå några av däcken började brinna.

Annons

Medan chauffören släckte branden kontaktade vittnen polis, som i sin tur ringde dit en bärgare. Lastbilen bärgades till en verkstad i en närliggande by.

Sju timmar senare hörde en mekaniker märkliga ljud från trailern, som hade kopplats loss och parkerats utanför verkstaden.

En kollega till mekanikern kollade då in i den förseglade trailern med en värmekamera och såg att det rörde sig där inne.

Polisen kallades dit och hittade 35 nedkylda migranter som tros ha spenderat 70 timmar i lastbilen utan proviant. Migranterna är från Bangladesh, Nepal och Egypten.

I augusti 2015 hittades 71 migranter döda i en övergiven lastbil på en motorväg i Österrike.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons