Annons
Nyheter

50-tal skadade vid nya protester i Peru

Peru • Publicerad 10 februari 2023
Polis skyddar Högsta domstolen i Lima, Peru, mot demonstranter.
Polis skyddar Högsta domstolen i Lima, Peru, mot demonstranter.Foto: Martin Mejia/AP/TT

Ett 50-tal människor har skadats vid en demonstration i staden Juliaca i Peru, skriver den nationella polisen på Twitter. Av dem som skadats är 25 poliser.

Demonstrationen hölls en månad efter det att 18 demonstranter dödades på samma plats. Den här gången krävde demonstranterna rättvisa åt dödsoffren. Men när deltagarna återigen försökte inta flygplatsen uppstod sammandrabbningar med polisen.

Annons

Även i städerna Ayacucho och Pucallpa hölls demonstrationer. I huvudstaden Lima marscherade omkring 2 000 fackligt anslutna mot den tungt bevakade kongressbyggnaden under torsdagen, utan att några oroligheter inträffade.

Peru har skakats av två månaders protester från anhängare till den förre presidenten Pedro Castillo. De kräver att Castillos efterträdare Dina Boluarte avgår och att nyval hålls.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons