Annons
Nyheter

61 procent av alla vuxna har nu fått en dos

Coronaviruset • Publicerad 2 juli 2021
Kurvan över iva-vårdade och avlidna går ner. Arkivbild.
Kurvan över iva-vårdade och avlidna går ner. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Ytterligare ett nytt dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats, meddelar Folkhälsomyndigheten. Därmed har totalt 14 631 smittade personer avlidit i Sverige.

Hittills har 1 090 880 personer i Sverige bekräftats smittade med covid-19.

Annons

Samtidigt fortsätter vaccineringarna mot covid-19. Fram till nu har 4 999 452 personer fått minst en dos, baserat på vad regionerna har rapporterat in till det nationella vaccinationsregistret. Det motsvarar 61 procent av den vuxna befolkningen.

Av dessa har 3 169 215 fått två doser, motsvarande 38,7 procent.

Uppdateringarna av antalet smittade och avlidna med covid-19 var i juni pausad på grund av ett it-avbrott. Nu är rapporteringen i gång igen men det finns en viss eftersläpning i statistiken, uppger Folkhälsomyndigheten.

Rättad: I en tidigare version av texten förekom en felaktig angivelse för hur många som avlidit i Sverige och hur många som bekräftats smittade.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons