Annons
Nyheter

8 000 tjänster kan försvinna från Tui

Ekonomi • Publicerad 13 maj 2020
Resejätten Tui meddelar nu att 8|000 tjänster kan försvinna globalt. Arkivbild.
Resejätten Tui meddelar nu att 8|000 tjänster kan försvinna globalt. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Coronakrisen har slagit hårt mot flygbranschen, och den tyska resejätten Tui meddelar nu att 8 000 tjänster på företaget kan försvinna.

"Vi planerar att minska kostnaderna med 30 procent över hela Tui Group. Det kommer potentiellt att påverka 8 000 tjänster globalt, som antingen blir indragna eller inte tillsatta", säger Tui i ett uttalande.

Annons

Det motsvarar ungefär 10 procent av den totala personalstyrkan.

Tui Sveriges presstalesperson Adam Györki säger till Svenska Dagbladet att neddragningarna är ett led i en digitaliseringsprocess som inleddes innan krisen.

– Vi vet inte om någon av våra medarbetare i Sverige eller Norden är berörda, säger han.

Företagets vd i Tyskland säger att efterfrågan för resande fortsatt är väldigt hög, och bedömer att resesäsongen kommer inledas senare än vanligt under 2020, men också att den kan pågå längre.

Tui Group som är världens största reseaktör har 76 000 anställda i 130 länder, och en marknadsandel på 20 procent på den nordiska resemarknaden.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons