Annons
Nyheter

80 000 har evakuerats efter tre dagars regn

Kina • Publicerad 9 augusti 2021
Delar av Kina har drabbats av svåra översvämningar. Bilden är från provinsen Henan i slutet av juli. Arkivbild.
Delar av Kina har drabbats av svåra översvämningar. Bilden är från provinsen Henan i slutet av juli. Arkivbild.Foto: Dake Kang/AP/TT

Över 80 000 människor har evakuerats efter flera dagar med kraftiga regn och översvämningar i den kinesiska provinsen Sichuan.

Fler än 440 000 personer beräknas ha påverkats av översvämningarna som har drabbat sex städer, rapporterar statliga medier. 45 hus har förstörts och 118 har fått stora skador, enligt statliga CCTV.

Annons

Flera stora floder har nått över varningsnivåerna och vattnet i en reservoar i staden Dazhou når 2,2 meter över översvämningsgränsen, enligt den statliga nyhetsbyrån China News Service.

Kina brukar drabbas av kraftiga regn under sommaren, men experter varnar nu för att landet måste göra sina städer mer motståndskraftiga eftersom det blir allt vanligare med extremväder.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons