Annons
Nyheter

A-traktor körde i 130 – stoppades med spikmatta

Brott • Publicerad 12 februari 2023
Föraren misstänks för grov olovlig körning och vårdslöshet i trafik. Bilden har ingen koppling till händelsen i artikeln.
Föraren misstänks för grov olovlig körning och vårdslöshet i trafik. Bilden har ingen koppling till händelsen i artikeln.Foto: Johan Nilsson/TT

Två tonårspojkar i en A-traktor flydde från polisen i mycket hög hastighet under natten mot söndagen, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen.

– Uppskattningsvis har A-traktorn framförts i 130-135 kilometer i timmen, vilket är långt över gränsen för vad som är tillåtet, säger polisens presstalesperson Sophia Jiglind till tidningen.

Annons

Jakten inleddes i en liten ort i västra Värmland sedan polisen larmats om buskörning. Tonårspojkarna vägrade stanna fordonet och fortsatte i stället in över gränsen till Norge.

– Förföljandet fortsatte och i Norge togs beslut om att använda spikmatta för att få stopp på fordonet på ett säkert sätt, säger Jiglind.

Polisen lyckades stoppa fordonet utanför Skotterud i Norge med hjälp av spikmatta. De två tonårspojkarna klarade sig oskadda, frihetsberövades och lämnades över till vårdnadshavare.

Föraren misstänks bland annat för grov olovlig körning och vårdslöshet i trafik.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons