Annons
Nyheter

A-traktor körde ifrån polisen i 122 knyck

Brott • Publicerad 13 juli 2021
Bakändan på en A-traktor. Arkivbild.
Bakändan på en A-traktor. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En tonåring körde ifrån polisen med sin ombyggda A-traktor vid ett efterföljande i centrala Borlänge. Föraren körde på fel körbana, på gångbanor och trottoarer och var uppe i 122 kilometer i timmen. Nu åtalas pojken, skriver Dalarnas Tidningar.

Det var i januari som en polispatrull upptäckte fordonet när det i hög hastighet körde in på en parkering. Patrullen följde efter men föraren vägrade stanna och ökade farten trots att den förföljande polisbilen körde med blåljus och blinkade febrilt.

Annons

Efterföljandet avbröts när det blev för farligt men A-traktorn hittades efter en stund i en skogsdunge. Alla som åkt i fordonet hade försvunnit men polisen kunde säkra skospår vid olycksplatsen och en kort stund senare fångades två av passagerarna in. Dessutom hittade polisen förarens AM-körkort i A-traktorn.

Tonåringen som körde har i förhör förnekat brott. Han åtalas för grov vårdslöshet och olovlig körning.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons