Annons
Nyheter

Academedia backar efter kritiken

Utbildning • Publicerad 2 februari 2023
Skolkoncernen Academedia backar efter kritiken. Arkivbild.
Skolkoncernen Academedia backar efter kritiken. Arkivbild.Foto: Jessica Gow

Academedia har kritiserats för att vilseleda ungdomar i valet av gymnasieskola. Nu backar skolkoncernen, rapporterar Dagens Nyheter.

– Vi har lyssnat på kritiken. Nu kommer vi att göra detta tydligare och har redan påbörjat det arbetet, säger kommunikationsdirektör Paula Hammerskog till tidningen.

Annons

Kritiken bottnar i att Academedia marknadsför sina skolor på nätet genom guider och sökmotorer utan att det tydligt framgår att urvalet är begränsat till de egna skolorna, vilket DN belyst i sin granskning.

– Det får inte bli ett ställningskrig. Uppfattas det inte som tydligt så är det inte tillräckligt tydligt, säger Hammerskog till DN.

Skolminister Lotta Edholm (L) har tidigare kallat till ett möte om hur det ska bli "bättre ordning och reda" på skolvalet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons