Annons
Nyheter

Adaktusson: Känner en oro för partiet

KD-ledamoten Lars Adaktusson är orolig för riktningen som Kristdemokraterna har tagit. I en intervju med Dagen kritiserar han också partiledaren Ebba Busch för hur hon hanterat domen om grovt förtal.
Politik • Publicerad 8 juli 2021
Lars Adaktusson (KD). Arkivbild.
Lars Adaktusson (KD). Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

– Jag känner en oro över den situation som uppstått. Det finns inget annat parti som haft en partiledare som är dömd för grovt förtal, vi har inte en aning om hur detta över tid kommer att påverka tilltron till Kristdemokraterna, säger han i tidningen Dagen.

Att Ebba Busch först erkänner brottet och tar ett strafföreläggande, men sedan säger att hon är oskyldig, är "svårt att få ihop", enligt Adaktusson, som tidigare suttit i KD:s partistyrelse.

Annons

Han beskriver också en oro för partiet och nämner bland annat svårigheten att debattera KD:s ändrade position i migrationspolitiken. Han varnar för en osund partikultur.

– Det saknas i dag forum för partiintern debatt. Vid riksdagsgruppens möten blir det påfallande ofta tyst när ordet är fritt, säger Lars Adaktusson till Dagen.

Han kan i dagsläget inte svara rakt på frågan om han har förtroende för Ebba Busch.

– När det gäller den personliga förtroendefrågan är det mer komplicerat än att bara svara ja eller nej.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons