Annons
Nyheter

Advokat var otillgänglig – prickas

Juridik • Publicerad 11 april 2023
En advokat prickas. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En advokat som agerade offentligt biträde i ett migrationsmål prickas, eftersom domstolen inte kunde få tag på advokaten efter domstolsförhandlingarna. Det rapporterar Dagens Juridik.

I början av 2022 meddelades domen i målet, där det bland annat framgick att advokaten inte hade kommit in med sitt kostnadsanspråk i tid – och att han därför inte kunde få någon ersättning. Advokaten meddelades om domen via mejl, men bekräftade aldrig att domen delgivits honom.

Annons

Efter upprepade försök – under cirka åtta månader – tvingades domstolen ta hjälp av en stämningsman för att söka upp och meddela advokaten personligen.

Advokaten har i efterhand uppgett att hans byrå haft problem med sitt mejlsystem. Advokatsamfundets disciplinnämnd anser dock att han ska prickas – med en erinran – eftersom det fördröjda svaret inte anses vara förenligt med hans plikter som advokat.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons