Annons
Nyheter

Åklagaren: Flickor kidnappade en betydande tid

De två män som sitter häktade misstänkta för människorov och grov våldtäkt i Falkenberg misstänkt ha hållit tre tonårsflickor inlåsta under "en betydande tid", uppger åklagare Jon Lindahl.
Brott • Publicerad 7 februari 2023
De båda häktade männen greps efter att polis med vapen och hundar stormat en bostad i Falkenberg på fredagen. Arkivbild.
De båda häktade männen greps efter att polis med vapen och hundar stormat en bostad i Falkenberg på fredagen. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Männen, som båda är i 30-årsåldern, greps i fredags när polisen slog till mot en lägenhet där tre tonårsflickor misstänks ha hållits fångna.

– Det är unga tjejer, de är i tonårsåldern, säger åklagare Jon Lindahl.

Annons

Exakt hur länge flickorna har varit inlåsta är han förtegen om, men berättar att det rör sig om en "betydande tid".

– Det är inte rent tillfälligt, utan brottstiden sträcker sig från den 2 februari till den 3. Så det har passerat ett antal timmar i alla fall, säger han.

Hur flickorna kommit i kontakt med de brottsmisstänkta männen, eller vad de hade för relation till varandra, vill åklagaren inte gå in på. Inte heller om alla tre misstänks ha blivit utsatta för våldtäkt.

– Vi utreder öppet att det kan vara så att alla blivit utsatta för brott av olika slag. Jag kan inte uttala mig i nuläget om vem som är utsatt för vad, säger Jon Lindahl.

TT: Vem larmade polisen?

– Jag kan inte uttala mig om det nu heller.

Utredningen befinner sig i ett tidigt skede och förhör ska hållas med såväl målsägande som vittnen och de misstänkta männen.

– Sedan är det tekniska åtgärder som ska göras. Rubriceringen är grov våldtäkt, då har man ett helt batteri med utredningsåtgärder som man gör, säger Jon Lindahl.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons