Annons

AKP kräver omräkning av rösterna i Istanbul

Turkiet • Publicerad 7 april 2019
På bilden syns en valaffisch med Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Arkivbild.
På bilden syns en valaffisch med Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Arkivbild.Foto: Emrah Gurel/AP/TT

Turkiets regerande parti AKP kräver en omräkning av rösterna efter lokalvalet i Istanbul, där oppositionspartiet CHP:s kandidat Ekrem Imamoglu segrade.

En omräkning av rösterna pågår redan i många av Istanbuls 39 valdistrikt. Ekrem Imamoglus segermarginal hade minskat från 25 000 till 16 000 röster när 70 procent av rösterna var räknade.

Annons

En talesperson för AKP sade i lördags att partiet kommer att acceptera utgången av lokalvalen i både Istanbul och Ankara, oavsett resultat. Partiet vann flest röster på nationell nivå, men förlorade makten i den största staden Istanbul och i huvudstaden Ankara.

Det vore ett stort nederlag för Turkiets president Recep Tayyip Erdogan om hans parti AKP förlorade Istanbul, mycket eftersom han var stadens borgmästare innan han blev premiärminister och senare president.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons