"Aldrig ensam show" på turné

Nöje • Publicerad 9 oktober 2019
Charlie Eriksson och Kristofer Greczula bekämpar psykisk ohälsa med sin "Aldrig ensam show".
Charlie Eriksson och Kristofer Greczula bekämpar psykisk ohälsa med sin "Aldrig ensam show".Foto: Lisa Veronica Persson

De lyfter på locket till psykisk ohälsa, med sin "Aldrig ensam show". Nu ska Charlie Eriksson och musikern Kristofer Greczula bege sig ut på ännu en turné, efter vårens föreställningar.

Där berättar Charlie Eriksson om sina personliga erfarenheter av psykisk ohälsa, och om ett självmordsförsök som ledde till vård i respirator. Men också om sin väg tillbaka till livet igen. Kristofer Greczula har skrivit låten ”You're Not Alone” som har över 8.8 miljoner strömningar på Spotify.

Charlie Eriksson öppnade 2013 hemsidan Aldrig Ensam med information om psykisk ohälsa. Tillsammans arbetar de med att sprida information för att reducera fördomar kring det tabubelagda ämnet, så att fler ska våga söka professionell vård.

Duon spelar: 5 november Örebro, 6 november Norrköping, 11 november Lund, 18 november Falkenberg, 19 november Göteborg, 2 december Stockholm.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.