Annons
Nyheter

Älg uppsökte sjukhus – var plantsugen

USA • Publicerad 8 april 2023
Älgen tog sig in i sjukhusentrén på torsdagen och ska där ha ätit av de gröna växterna.
Älgen tog sig in i sjukhusentrén på torsdagen och ska där ha ätit av de gröna växterna.Foto: Providence Alaska/AP/TT

En älg som troligen fått syn på gröna växter och blivit sugen stegade på torsdagen in i entrén på Providencesjukhuset i Anchorage i Alaska.

Älgen lyckades få de automatiska dörrarna att öppna sig för honom och ge tillgång till de prunkande krukväxterna.

Annons

– Vi fick ett samtal från en av våra hyresgäster om att en älg tagit sig in i byggnaden. Vi skickade dit vårt säkerhetsteam och gjorde ett allmänt utrop för att uppmärksamma de som befann sig i byggnaden på att vi hade en älg i byggnaden, säger sjukhusets säkerhetsansvarige Randy Hughes, enligt BBC.

Enligt Randy Hughes är vilt av olika slag vanligt förekommande i trakterna runt sjukhuset men älgbesöket i entrén fick ändå många nyfikna att komma och titta och ta bilder.

– Älgar är majestätiska djur och människor tycker om att titta på dem, säger han.

Älgen mumsade en stund på växterna i entrén men sjukhusets säkerhetspersonal lyckades sedemera valla ut djuret genom de automatiska dörrarna.

– När den väl var ute gick den bort till en angränsande byggnad, lade sig ner och tog en tupplur, säger Randy Hughes.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons