Annons
Nyheter

It-haveri stoppar Lufthansas plan

Avgrävda kablar i samband med ett banarbete har orsakat ett omfattande it-haveri hos flygbolaget Lufthansa med förseningar och inställda flyg som följd.
Ekonomi • Publicerad 15 februari 2023
Lufthansas plan blir kvar på marken. Arkivbild.
Lufthansas plan blir kvar på marken. Arkivbild.Foto: Michael Probst/AP/TT

It-problemen har gjort att flygtrafiken till och från Frankfurt dirigeras om eller ställs in. I och med att så många inte kan lyfta som planerat har det blivit fullt på start- och landningsbanorna.

Redan på tisdagen hade flera glasfiberkablar från Deutsche Telekom skadats i samband med banarbeten. Hos Lufthansa fick det till följd att man inte längre kom åt informationen som krävs för att passagerarna ska kunna checka in eller gå ombord på planen.

Annons

Passagerare på inrikesflyg uppmanades att ta tåget i stället för flyget.

Problemen har drabbat resenärer även utanför Tyskland. Till exempel har två avgångar och två ankomster till Landvetter har ställts in, precis som an avgång och en ankomst till Arlanda.

Utöver Lufthansas egna plan har även dotterbolagen Austrian Airlines, Brussels Airlines och Swiss International samt lågprisbolaget Eurowings påverkats.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons