Annons

Amazon: Allen utsatte oss för sabotage

E-handelsjätten, produktionsbolaget och strömningsplattformen Amazon anklagar regissören Woody Allen för att ha "saboterat" det samarbete som Amazon och Allen inledde för ett par år sedan.
Film • Publicerad 5 april 2019
Woody Allen. Arkivbild.
Woody Allen. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/Invision/AP/TT

Uttalandet kommer som svar sedan Allen stämde Amazon i februari i år på motsvarande 630 miljoner kronor för kontraktsbrott, skriver .

Bakgrunden är att Amazon valde att inte släppa Woody Allens film "A rainy day in New York" i fjol. Filmbolaget hävdar att det hade varit "opraktiskt" att distribuera och marknadsföra filmen sedan Allen återigen anklagats för att ha förgripit sig på sin adoptivdotter Dylan Farrow i början på 1990-talet, och dessutom gjort kontroversiella uttalanden om metoo-rörelsen.

Annons

I stämningsansökan hävdade Woody Allen att Amazon kände till det han kallar för "grundlösa" anklagelser mot honom när samarbetet som omfattade fyra filmer inleddes med "Café society" 2016.

Men filmbolaget menar att Allens alltmer problematiska persona i praktiken saboterat samarbetet:

"Reaktionerna från filmbranschen har varit snabba och hårda. Mängder av skådespelare har uttryckt verklig ånger över att ha jobbat med Allen förut, och många har sagt att de inte kommer att jobba med honom framöver. Allens handlingar och deras konsekvenser har medfört att Amazon aldrig kommer att tjäna på avtalet."

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons