Annons
Nyheter

Ambassadör oroas av att britter stoppas

Coronaviruset • Publicerad 4 januari 2021
Storbritanniens ambassad har haft personal på Arlanda (bilden) och Landvetter för att hjälpa britter bosatta i Sverige att återvända hit efter helgerna. Arkivbild.
Storbritanniens ambassad har haft personal på Arlanda (bilden) och Landvetter för att hjälpa britter bosatta i Sverige att återvända hit efter helgerna. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Storbritanniens ambassadör är bekymrad över otydliga covid 19-regler för britter som är bosatta i Sverige och vill återvända hit efter ett besök i hemlandet.

"Vi ber svenska myndigheter att skapa större klarhet och konsekvens för brittiska medborgare som vill återvända hem till Sverige", skriver ambassadör Judith Gough i ett uttalande på brittiska ambassadens sida på Facebook.

Annons

Enligt ambassadören har det hänt att britter som är bosatta i Sverige nekats inresa. Hon framhåller att ambassaden haft kontakt med svenska myndigheter i en veckas tid och begärt att åtgärder som vidtas med anledning av covid-19 ska vara "tydliga, väl kommunicerade och lämpliga".

Personal från ambassaden har funnits på Arlanda under måndagen. Personal från konsulatet i Göteborg har funnits på Landvetter.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons