Annons

Amerikanska versionen av "Turist" sågas

Film • Publicerad 27 januari 2020
Julia Louis-Dreyfus och Will Ferrell i "Downhill". Arkivbild.
Julia Louis-Dreyfus och Will Ferrell i "Downhill". Arkivbild.Foto: Jaap Buitendijk/Searchlight/AP/TT

"Downhill", Hollywoods version av Ruben Östlunds prisbelönta "Turist" är inte mycket att ha. I alla fall om man får tro flera av recensenterna som sett den på filmfestivalen Sundance.

Enligt Hollywood Reporter lider dramakomedin av så väl dålig tonträff som ytliga porträtt, och är "obevekligt dränerad på allt som var distinkt, vasst och originellt med förlagan".

Annons

The Guardians kritiker skriver att "Downhill" inte lever upp till förväntningarna som trots allt byggts upp av meriterade huvudrollsinnehavarna Julia Louis-Dreyfus och Will Ferrell samt "Succession"-manusförfattaren Jesse Armstrong.

"Östlund borde ompröva sin välsignelse", slår tidningen fast.

Sajten Indiewires filmkritiker skriver att "Julia Louis-Dreyfus lyser i en annars onödig och ojämn nyinspelning".

The Wrap är inne på samma linje och skriver att de som inte sett originalet kan tycka om huvudrollsinnehavarnas insats, men att de tar del av en "djupfryst-urvattnad version av berättelsen".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons