Annons
Nyheter

Andersson och Kristersson får dela på pris

Politik • Publicerad 13 februari 2023
S-ledaren Magdalena Andersson och statsminister Ulf Kristersson (M) (här på en bild från förra våren då Andersson var statsminister) får dela på ett säkerhetspolitiskt pris tillsammans med Finlands statsminister Sanna Marin och Finlands president Sauli Niinistö. Arkivbild.
S-ledaren Magdalena Andersson och statsminister Ulf Kristersson (M) (här på en bild från förra våren då Andersson var statsminister) får dela på ett säkerhetspolitiskt pris tillsammans med Finlands statsminister Sanna Marin och Finlands president Sauli Niinistö. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/ TT

Statsminister Ulf Kristersson (M) och företrädaren Magdalena Andersson (S) får tillsammans med Finlands statsminister Sanna Marin och den finländske presidenten Sauli Niinistö dela på det pris som den årliga säkerhetskonferensen i München delar ut.

De fyra får priset för att gemensamt och över partigränser ha tagit steget för att föra sina respektive länder in i Nato. Det visar, enligt motiveringen, på ett ledarskap i omvälvningens tid. Det kan tjäna som exempel för andra och det stärker försvarsalliansen i en svår tid med Rysslands angrepp på Ukraina.

Säkerhetskonferensen i München har blivit ett slags motsvarighet till ekonomernas vintersamling i Davos på Världsekonomiskt forum. Det var i München, 2007, som Vladimir Putin, även då president, höll talet som det ännu talas om som det som angav tonen för vad som komma skulle. Årets konferens inleds den 17 februari och Ulf Kristersson är en av deltagarna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons