GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ännu en ny strand i Kiruna ska granskas

Samhälle • Publicerad 23 juli 2021
Två stränder som skapats i Kiruna kommun ska undersökas av kommunen. Arkivbild av annan strand.
Två stränder som skapats i Kiruna kommun ska undersökas av kommunen. Arkivbild av annan strand.
Foto: Hasse Holmberg/TT

Kiruna kommun ska titta närmare på ytterligare en strand som skapats utan lov. Vid en rastplats i Luossajärvi har det dumpats 400 ton grus, rapporterar SVT Norrbotten.

Kommunen har nyligen startat ett likadant tillsynsärende för en sandstrand i Kurravaara. Den skapades härom veckan med hjälp av 72 ton sand och fick snabbt många badgäster, men sedan visade det sig att det saknades tillstånd.

– Vi var kanske lite naiva. Vi trodde verkligen inte att vi skulle behöva söka tillstånd, sade hembygdsföreningens ordförande till P4 Norrbotten i onsdags.

I Luossajärvi har en person som var med och skapade grusstranden skrivit i sociala medier att rastplatsen städades varpå 400 ton grus spreds ut.

Kirunas tillförordnade bygglovschef Athan Metaxiotis säger till SVT att de ska göra ett besök och ta reda på om det hade krävts marklov eller dispens från strandskyddsreglerna för att anlägga en sådan strand.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.