Annons
Nyheter

Små bröder döda i misstänkt bilattack

Ytterligare ett barn har mist livet efter att en bil kört in i en folkmassa vid en busskur i östra Jerusalem i fredags. Totalt har tre personer dött i det misstänkta terrordådet.
Mellanöstern • Publicerad 11 februari 2023
En bilförare körde in i en busskur i den israeliska bosättningen Ramot i fredags.
En bilförare körde in i en busskur i den israeliska bosättningen Ramot i fredags.Foto: Mahmoud Illean/AP/TT

Det rör sig om en åttaårig pojke som skadades svårt och avled på sjukhus. Läkare med olika specialiteter kämpade förgäves i flera timmar för att försöka rädda livet på pojken, uppger sjukhuset Shaare Zedek i ett uttalande på lördagen.

Pojkens sexårige bror dog redan i fredags till följd av attacken. Även en man i 20-årsåldern finns bland dödsoffren.

Annons

Fyra personer skadades, däribland pappan till de två bröderna samt ytterligare en son.

Föraren sköts ihjäl

Bilföraren – en 31-årig man bosatt i ett palestinskt område av östra Jerusalem – sköts ihjäl av en tjänstledig polis, enligt den israeliska polisen. Bilen kom enligt polisen i hög hastighet när den kraschade in i busskuren där flera människor stod.

Det misstänkta terrorattentatet ägde rum i den israeliska bosättningen Ramot.

Stämningen har varit spänd den senaste tiden på grund av en utbyggnad av judiska bosättningar i palestinska områden.

I en separat händelse på lördagen sköts en 27-årig palestinsk man ihjäl av en israelisk bosättare i en by söder om staden Nablus på Västbanken, uppger både palestinska och israeliska myndigheter.

Kravallutrustade soldater sattes in på platsen för att förhindra mer blodspillan, enligt ett uttalande från Israels militär.

Attack mot synagoga

Under en redan våldsam vecka på Västbanken har israeliska soldater tidigare skjutit ihjäl två palestinier i misstänkta attacker i Hebron och Nablus. I måndags dödades fem misstänkta palestinska gärningsmän vid en israelisk räd i Jericho.

Den 27 januari sköts sju människor till döds i en attack mot en synagoga i östra Jerusalem, den dödligaste attacken i Jerusalem på över ett decennium.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons