Annons
Nyheter

Ännu svårare att gå på krogen i Tyskland

Tyskland • Publicerad 7 januari 2022
Tysklands förbundskansler Olaf Scholz, längst fram i mitten, har enats med förbundsländernas ledare om skärpta restriktioner.
Tysklands förbundskansler Olaf Scholz, längst fram i mitten, har enats med förbundsländernas ledare om skärpta restriktioner.Foto: John MacDougall/poolfoto via AP/TT

Inom kort kommer det att krävas ytterligare bevis av personer som vill besöka restauranger eller barer i Tyskland.

Förbundskansler Olaf Scholz och förbundsländernas ledare har enats om att ytterligare skärpa kraven, så att det inte bara är vaccinationsbevis som kommer att krävas vilket hittills varit regeln. Besökare kommer också behöva visa ett negativt testresultat eller att man fått en tredje vaccindos.

Annons

Före jul stoppades offentliga samlingar med fler än tio deltagare, vilket redan det satte stopp för stora delar av utelivet.

Det har också fattats beslut om att korta karantäns- och självisoleringstiderna för personer som varit i kontakt med andra smittade, från två veckor till tio dagar eller sju dagar om man testats negativt.

Förbundskansler Scholz säger sig också ha stöd från alla 16 förbundslandsledare för sin plan på att göra vaccineringen obligatorisk för vuxna. Målet är att sådan lagstiftning ska vara på plats i februari eller mars.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons