Annons
Nyheter

Anställd förlorade hand – miljonböter för företag

Arbetsmiljöbrott • Publicerad 27 september 2023
Ett företag får betala 1,5 miljoner kronor i böter sedan riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål utfärdat ett strafföreläggande. Arkivbild.
Ett företag får betala 1,5 miljoner kronor i böter sedan riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål utfärdat ett strafföreläggande. Arkivbild.Foto: Maja Suslin/TT

En anställd blev av med ena handen efter att ha fastnat i en maskin på sin arbetsplats i Hedemora kommun. Nu ska arbetsgivaren betala 1,5 miljon kronor i företagsbot, rapporterar lokala medier.

Olyckan inträffade förra hösten och har utretts av riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, som utfärdat ett strafföreläggande.

Av strafföreläggandet framgår det att det saknades en skyddskåpa till maskinen. Dessutom hade den anställde inte informerats av arbetsgivaren om riskerna att arbeta med maskinen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons