Annons
Nyheter

Anstormning av norrmän uteblev i Värmland

Gränshandel • Publicerad 2 augusti 2021
Charlottenbergs shoppingcenter. Arkivbild.
Charlottenbergs shoppingcenter. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

Vid midnatt, natten till måndagen, blev Värmland, tillsammans med Norrbotten, återigen grönt på den norska regeringens karta över coronasmitta.

Gränshandeln i Töcksfors och Charlottenberg i Värmland har dock inte upplevt någon anstormning av kunder under måndagsförmiddagen.

Annons

– Vi har sett en liten ökning besökare, säger Tore Paulsen, driftchef vid Charlottenbergs shoppingcenter.

Det har även varit lugnt i trafiken.

– Varken trafikområde Väst eller Nord har kunnat iaktta några köer under morgonen, säger Thomas Johansson, presskommunikatör på Trafikverket.

Under helgen såg det dock annorlunda ut, när bilarna körde åt andra hållet.

I fredags kom besked från norska regeringen om nya inreseregler från Värmland och Norrbotten. Det innebär att gränsen öppnas och de tidigare kraven på testning före inresa och karantän slopas.

Samtidigt som två landskap grönlistades bytte Skåne, Halland, Gotland och Stockholm färg från grönt till orange. Svinesundsbron och E18 kantades av bilköer när norrmän skyndande sig hem för att slippa karantän vid hemkomst.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons