Annons
Nyheter

Antalet skadade stiger efter Alabamaskjutning

USA • Publicerad 17 april 2023
Polisen är förtegen om vem och vad som låg bakom masskjutningen på en tonårsfest där fyra personer dödades och närmare 30 skadades. Arkivbild.
Polisen är förtegen om vem och vad som låg bakom masskjutningen på en tonårsfest där fyra personer dödades och närmare 30 skadades. Arkivbild.Foto: Elizabeth White/AP/TT

Minst fyra personer dödades och uppemot 30 skadades i en masskjutning vid en tonårsfest på lördagen i staden Dadeville i Alabama, USA.

Till att börja med uppgav polisen att minst 15 skadats men meddelade senare att minst 28 personer skadats, vissa av dem allvarligt.

Annons

Mer än tolv timmar efter skjutningen ägde rum är polisen mycket återhållsam med detaljer om vad som har hänt och om någon misstänkt har gripits eller identifierats.

– Vi kan inte säga mer just nu, säger Jeremy Burkett som är talesperson för delstatens polismyndighet, men tillägger att dådet var "kopplat till en födelsedagsfest".

Hittills i år har det inträffat 163 masskjutningar i USA, enligt den ideella gruppen Gun Violence Archive. I gruppens sammanställning definieras en masskjutning av att minst fyra personer, exklusive gärningsperson, träffats av skott och antingen dött eller skadats.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons