Annons

Apotekstjänst krav: 20 miljoner kronor

Vård • Publicerad 10 januari 2020
Apotekstjänst lager i Uppsala. Arkivbild.
Apotekstjänst lager i Uppsala. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Företaget Apotekstjänst har framfört ett krav till Varuförsörjningsnämnden om 20 miljoner kronor från regionerna för en ny projektplan och databas, skriver Dagens Medicin.

Det handlar om att Apotekstjänst anser att den för regionerna gemensamma nämnden gett dem felaktig information när avtalet började gälla den 1 oktober förra året. Vid bytet till Apotekstjänst som leverantör av sjukvårdsmaterial uppstod stora problem på en rad sjukhus då artiklar inte kom fram och försenades kraftigt.

Annons

Men Varuförsörjningsnämnden har med jurister nu kommit fram till att de inte tänker möta miljonkravet.

– Vi tänker inte betala för kostnaderna. Dels för att vi inte har möjlighet att göra det enligt lagen om offentlig upphandling, och dels för att vi tycker att det är något de själva ska stå för, säger Bechet Barsom (KD), ordförande i nämnden, enligt Dagens Medicin.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons