Annons
Nyheter

Årets största tapp för hotell och restaurang

Under förra veckan hade hotell och restauranger sitt största omsättningstapp hittills under 2020.
Ekonomi • Publicerad 9 december 2020
Hotell och restauranger fortsätter tappa i omsättning under pandemin. Arkivbild.
Hotell och restauranger fortsätter tappa i omsättning under pandemin. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Nu är omsättningen 54 procent lägre än förra året. Det visar statistik som tas fram av Swedbank Makro utifrån korttransaktioner inom Swedbank Pay, som hanterar över hälften av alla korttransaktioner i Sverige.

"Det märks tydligt att aktiviteter som innebär att man träffar andra människor fortsätter att påverkas negativt av pandemin. Vi räknar med att en vändning till det bättre dröjer tills våren 2021", säger Andreas Wallström, prognoschef på Swedbank, i ett pressmeddelande.

Biografer, konserter och teatrar fortsatte också att tappa i försäljning och hade 91 procent lägre omsättning än förra året. Konsumtionen i Sverige som helhet var åtta procent lägre under förra veckan än under samma period i fjol. Varuhandeln däremot var två procent högre – vilket främst beror på att dagligvaruhandeln ökade med tio procent.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons