Annons
Nyheter

Armani ställer in i Milano och Paris

Ekonomi • Publicerad 5 januari 2022
Modehuset Armani ställer in sina kommande visningar i Milano och Paris. Här visar modeller märkets vår- och sommarmode för några år sedan. Arkivbild.
Modehuset Armani ställer in sina kommande visningar i Milano och Paris. Här visar modeller märkets vår- och sommarmode för några år sedan. Arkivbild.Foto: Vianney Le Caer/AP/TT

Det italienska modehuset Giorgio Armani ställer in sina kommande modevisningar i Milano och Paris i januari på grund av den ökade spridningen av covid-19.

"Det här beslutet togs med stor sorg och efter noggrant övervägande," säger 87-årige Giorgio Armani i ett uttalande.

Annons

Milanobaserade Armani är det första stora italienska modemärket som ställer in sina kommande visningar i år på grund av den nya covidvågen. Modehuset ställde även in när Italien drabbades hårt i början av pandemin i februari 2020. Därefter följde ett år av digitala presentationer, innan man i maj 2021 återupptog sina modevisningar med närvarande publik.

De inställda Armani-visningarna berör modeveckan i Milano 14–18 januari, samt Haute Couture-veckan i Paris 24–27 januari. Armani planerar inte att ersätta dessa visningar med digitala presentationer, säger bolaget till nyhetsbyrån AFP.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons