Annons
Nyheter

Astra Zeneca bjöd in medier – ställer in

Coronaviruset • Publicerad 2 mars 2021
Astra Zeneca bjuder in mediechefer. Arkivbild.
Astra Zeneca bjuder in mediechefer. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Astra Zeneca bjöd in flera högt uppsatta mediechefer till ett slutet möte, har SVT Nyheter rapporterat. Idén skrotas dock sedan de föreslagna premisserna väckt kritik.

Läkemedelsbolagets uttryckta syfte var att "bidra till ytterligare insikt" om dess coronavaccin och leveranserna av det. Bland de inbjudna fanns chefredaktörerna för DN, Aftonbladet och Expressen, samt SVT:s och SR:s respektive vd.

Annons

Astra bad alla inblandade att avstå från att "spela in eller citera direkt från mötet".

– Jag har aldrig hört talas om något liknande. Det är inte riktigt klokt ur mediasynpunkt. Astra Zeneca får ha en presskonferens om de vill förmedla ett budskap, säger mediestrategen Paul Ronge till SVT.

Astra Zenecas kommunikationsdirektör Jacob Lund sade att det inte fanns några baktankar med mötet. Under tisdagseftermiddagen meddelade bolaget att mötet ställs in.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons