Annons
Nyheter

Åtalas för att ha förskingrat vännens miljoner

Brott • Publicerad 7 augusti 2021
En man åtalas för grov förskingring mot en bekant. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad / TT

En man i Östergötland åtalas för att ha förskingrat 2,3 miljoner kronor från en äldre vän som han hjälpt med bankärenden.

De två är i dag i 50- respektive 80-årsåldern och lärde känna varandra genom arbetet år 2000, rapporterar Norrköpings Tidningar.

Annons

Den äldre mannen fick ett arv på över fyra miljoner år 2008, och fick hjälp av en släkting att placera pengarna. Mannen skulle få en summa utbetald till sitt konto varje månad, men han var rädd att bli rånad vid bankomaten och fick därför hjälp av sin yngre vän, som även ska ha haft tillgång till mannens bankdosa.

2016 fick banken in en fullmakt där den yngre mannen fick rätt att fatta ekonomiska beslut utan vännens namnteckning. Senare upptäckte den äldre mannen och hans släktingar att det bara fanns 82 kronor kvar av de drygt fyra miljoner som han ärvt några år tidigare.

Den misstänkte åtalas för grov förskingring mellan 2012 och 2016. Han nekar till anklagelserna och uppger att pengarna bland annat gått till den äldre mannens stora frimärksintresse.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons