Annons
Nyheter

Åtalas för bortförande av sexåring från Öland

Brott • Publicerad 18 januari 2021
Frivilliga från Missing people hjälpte till i sökandet när en sexåring försvann på Öland i november 2019. Arkivbild.
Frivilliga från Missing people hjälpte till i sökandet när en sexåring försvann på Öland i november 2019. Arkivbild.Foto: Suvad Mrkonjic/TT

En stor sökinsats drogs igång när en sexårig pojke försvann från sitt hem på Öland hösten 2019. Nu åtalas en anhörig för försök till grov egenmäktighet med barn, rapporterar SVT Nyheter Småland.

Polisen fick hjälp av både Försvarsmakten och cirka 1 000 frivilliga i sökandet efter pojken. Men sedan kom ett tips som gjorde att pojken hittades på ett tåg i Skåne och kunde omhändertas. Han hade då en närstående med sig, som nu åtalas misstänkt för att ha försökt resa iväg med pojken utomlands.

Två personer åtalas samtidigt för medhjälp till brottet, eftersom de enligt åklagaren hjälpt till med transport och övernattning. De åtalade nekar till brott.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons