Annons
Nyheter

Åttaåring anklagas för hädelse i Pakistan

Pakistan • Publicerad 10 augusti 2021
Åttaåringen är den yngste någonsin att anklagas för hädelse i Pakistan. Genrebild.
Åttaåringen är den yngste någonsin att anklagas för hädelse i Pakistan. Genrebild.Foto: Anjum Naveed/AP/TT

En åttaårig hinduisk pojke i Pakistan har blivit landets yngste någonsin att formellt anklagas för hädelse, rapporterar The Guardian.

Pojken greps i slutet av juli, anklagad för att avsiktligt ha kissat på en matta i biblioteket på en koranskola i staden Bhong. När han förra veckan släpptes mot borgen gick en uppretad folkmassa från den muslimska majoritetsbefolkningen till attack mot hinduiska hem och affärsinrättningar i stadsdelen Rahim Yar Khan.

Annons

Fler än hundra hinduiska familjer uppges ha flytt angreppen, som fördömts av premiärminister Imran Khan.

Hädelse kan ge dödsstraff i Pakistan men ingen har avrättats för brottet sedan 1986, enligt The Guardian. Däremot har flera som misstänks för brottet dödats av religiösa fundamentalister.

Åttaåringen sitter nu i skyddsförvar hos polisen.

– Han förstår fortfarande inte vad hans brott var eller varför han satt fängslad en vecka, säger en familjemedlem till tidningen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons