Annons

Attack mot FN-bas i Mali – 20 skadade

Mali • Publicerad 9 januari 2020
20 människor har skadats i en raketattack mot en militärbas i norra Mali. Av dem har sex allvarliga skador. Arkivbild.
20 människor har skadats i en raketattack mot en militärbas i norra Mali. Av dem har sex allvarliga skador. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

20 personer har skadats i en raketattack mot en militärbas i norra Mali, uppger FN:s talesperson Olivier Salgado. 18 av de skadade är från FN:s fredsbevarande styrkor. Sex av dem har skadats allvarligt i attacken som inträffade i Tessalit i regionen Kidal.

Det är inte klarlagt vem som ligger bakom attacken, uppger Olivier Salgado.

Annons

Regionen kontrollerats av tuaregiska separatister efter det att en statskupp skedde i landet 2012. Spänningar mellan olika väpnade grupper och regeringen blossar upp med jämna mellanrum.

FN:s fredsbevarande uppdrag i Mali, Minusma, omfattar 13 000 man. Sverige bidrar med ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Minusma finns på plats för att tygla våldet som orsakas av väpnade grupper i landets norra och centrala delar, bland dem grupper med kopplingar till IS och al-Qaida.

Försvarsmakten i Sverige har inga uppgifter om att svenskar skadats eller befunnit sig på basen vid attacken.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons