Annons
Nyheter

Australiens regering stoppar Tiktok

Australien • Publicerad 4 april 2023
Australien är nu ännu ett av flera länder som förbjuder appen Tiktok på parlamentsledamöters telefoner och datorer. Arkivbild.Foto: Michael Dwyer/AP/TT

Australien sällade sig på tisdagen till den nu tämligen långa rad länder som förbjuder Tiktok på parlamentsledamöters arbetstelefoner och -datorer.

Den australiska justitieministern Mark Dreyfus säger att beslutet fattats efter samråd med landets underrättelsetjänst och att förbudet kommer att träda i kraft så snart det är praktiskt möjligt.

Oron kring Tiktok handlar om dess ägare, kinesiska Bytedance, och huruvida Kinas regering kan övervaka användares data eller dra nytta av dem. Exempelvis USA och EU-parlamentet har beslutat att förbjuda offentligt anställd personal att ha Tiktok på sina tjänstetelefoner. Kina har i sin tur nekat till alla anklagelser.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons