Annons
Nyheter

Bad eleverna skriva sina dödsrunor – sparkas

En lärare i Florida, USA, sparkas sedan han bett sina elever att skriva sina egna dödsrunor.
USA • Publicerad 9 april 2023
En grupp elever vid en begravningsceremoni för en flicka som dödades i en skolskjutning i Nashville, Tennessee i mars.
En grupp elever vid en begravningsceremoni för en flicka som dödades i en skolskjutning i Nashville, Tennessee i mars.Foto: Wade Payne/AP/TT

Gymnasieeleverna fick skoluppgiften inför en övning i hur de bör bete sig under en pågående skolskjutning, rapporterar NBC News.

Den 63-årige läraren har bestridit sin uppsägning och säger till tv-nätverket att han inte anser sig ha gjort något fel. Att skriva sina dödsrunor skulle hjälpa studenterna att reflektera över sina liv under övningen, hävdar han.

Annons

– Det var inte för att skrämma dem eller få dem att känna att de skulle dö, utan för att hjälpa dem att förstå vad som är viktigt i livet, hur de vill fortsätta sina liv och hur de vill uppnå saker under färden.

– Om vi inte kan prata på riktigt med dem – vad händer då i vår omvärld?, säger han.

I slutet av mars hade 74 personer dödats eller skadats i skjutningar på skolor i USA sedan årets start, enligt public service-bolaget NPR.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons