Annons

Bättre fart än väntat i eurozonen

Ekonomi • Publicerad 21 februari 2020
Det blev en mindre inbromsning än väntat för industrin i eurozonen i februari, medan tjänstesektorn lyfter aktiviteten i ekonomin till tillväxtnivåer. Arkivbild.
Det blev en mindre inbromsning än väntat för industrin i eurozonen i februari, medan tjänstesektorn lyfter aktiviteten i ekonomin till tillväxtnivåer. Arkivbild.Foto: Martin Meissner

Affärsaktiviteten i eurozonen ökade mer än väntat i februari, visar ett inköpschefsindex från analysinstitutet IHS Markit. Indexet steg till 51,6 i februari, upp från 51,3 i januari.

Ett indexvärde över 50 antyder tillväxt.

Annons

Euron fick en skjuts uppåt mot dollarn efter indexet samtidigt som räntan på Tysklands tioåriga statsobligation återhämtade sig efter att ha pressats ned till den lägsta nivån på fyra månader av oro för konjunkturen.

Delindex för tjänstesektorn lyfte till 52,8 från 52,5, medan ett delindex för tillverkningsindustrin steg till 49,1, upp från 47,9.

För Tyskland, eurozonens största ekonomi, sjönk inköpschefsindex till 51,1, från 51,2 i januari. Det var bättre än väntat. Analytiker hade räknat med en nedgång till 50,8.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons