Annons
Nyheter

Begärs häktad för hot mot pizzabud och poliser

Brott • Publicerad 2 februari 2023
Bostaden var omringad av polis en hel natt innan mannen greps.
Bostaden var omringad av polis en hel natt innan mannen greps.Foto: Johan Nilsson/TT

Mannen som hotade ett pizzabud och sedan avlossade skott inne i en bostad i Hässleholm begärs häktad för grovt olaga hot och grovt hot mot tjänsteman, rapporterar P4 Kristianstad.

När han greps på onsdagsmorgonen hade bostaden varit omringad av polis sedan föregående kväll. Pizzabudet slog larm till polisen om att han utsatts för vapenhot, vilket ledde till att insatsstyrkan ryckte ut. Inne i bostaden ska mannen sedan ha skjutit.

Annons

– Han har skjutit omkring sig, men han har egentligen inte orsakat några problem för någon, mer än det ljud som blivit, säger åklagare Christofer Ramqvist till Kristianstadsbladet.

Förhandlingar med mannen fördes under natten via telefon, men först på morgonen kunde han gripas efter att ha gått ut ur huset. I samband med gripandet blev han rammad av en polisbil, men blev inte allvarligt skadad.

Enligt åklagaren är det utöver pizzabudet två poliser som utsatts för hot. Häktningsförhandling hålls under fredagen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons