Annons

Bekräftar: "Arteta pratar med Arsenal"

Fotboll • Publicerad 17 december 2019
Mikel Arteta, assisterande tränare i Manchester City, för samtal med Arsenal. Arkivbild.
Mikel Arteta, assisterande tränare i Manchester City, för samtal med Arsenal. Arkivbild.Foto: Dave Thompson/AP/TT

Fredrik Ljungbergs tid som huvudtränare för den engelska fotbollsklubben Arsenal verkar gå mot sitt slut. Under en presskonferens på tisdagen bekräftade Manchester Citys tränare Pep Guardiola att hans assisterande Mikel Arteta har träffat Londonklubben.

– Han är en otrolig person, han har arbetsmoral... och det är därför han är här hos oss nu. Han pratar med Arsenal så jag vet inte vad som händer. Nu är det så att andra lag vill ha Mikel. Han vet absolut vad vi vill, men i slutändan är det han som bestämmer, säger Guardiola.

Enligt uppgifter i engelsk press var Mikel Arteta en av kandidaterna att ta över efter Arsène Wenger redan våren 2018. Sedan Unai Emery fick sparken av Arsenal har Arteta återigen uppgetts vara en av kandidaterna – trots att han aldrig har varit huvudtränare för ett fotbollslag förut. Den nu 37-årige Arteta spelade för Arsenal mellan 2011 och 2016.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons