1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Benjamin Nygren klar för Genk

Nu är det officiellt. Stortalangen Benjamin Nygren lämnar fotbollsallsvenskan och IFK Göteborg för belgiska Genk.
Försäljningen är den största i Blåvitts historia.
Benjamin Nygren i IFK Göteborgs tröja. Arkivbild.
Foto: Erik Simander/TT

"Först och främst vill klubben tacka och önska Benjamin stort lycka till med sin framtida karriär. Jag vet att han varit noga med att känna in så att han ska behålla farten i sin utveckling. KRC Genk har givit ett väldigt bra intryck även på mig och jag ser fram emot att besöka klubben och hålla kontakten med alla berörda", säger klubbens sportchef Kennet Andersson till IFK Göteborgs webbplats.

IFK Göteborg har inte kommunicerat ut någon övergångssumma men meddelar att det rör sig om den största försäljningen för klubben genom tiderna.

Enligt bland annat och rör det sig om en övergångssumma på fem miljoner euro, drygt 53 miljoner kronor. Fyra miljoner euro går direkt in på IFK Göteborgs konto medan en miljon är baserad utifrån Nygrens prestationer.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

På 12 matcher i allsvenskan under våren gjorde 17-åringen fyra mål och fyra assist. IFK Göteborg ligger på fjärde plats i tabellen, efter fjolårets krisartade säsong som slutade med en elfteplats.

I Genk spelar de allsvenska bekantingarna Joseph Aidoo, Neto Borges och Jere Uronen. Laget vann den belgiska ligan förra säsongen.